NESTPLANNING,

Timbila is op 20 en 21 december 2020 geïnsemineerd met het sperma van de reeds overleden reu Aziwa. Aziwa is geboren in 1976 en overleden in 1990. Aziwa is 1 van de grondleggers van de Nederlandse Ridgeback. Het sperma  is 35 jaar ingevroren geweest wat deze combinatie erg uniek maakt. Maar ook de kans op een zwangerschap erg verkleinde. Inmiddels weten we dat Timbila zwanger is er zijn 2 vruchtjes gezien op de echo. Wij hopen deze tweeling rond 20 februari te verwelkomen.

ER ZIJN GEEN PUPS MEER BESCHIKBAAR

Hier boven een foto van Aziwa ( rechts) met zijn voormalige eigenaar R. Mersmann.
( bron: Het boek DE RHODESIAN RIDGEBACK IN NEDERLAND VAN 1945-1991)

Hier boven een foto van Timbila haar prachtige hoofd.

En een foto van Aziwa zijn vader Fazant of Foothpad. ( bron: boek DE RODESIAN RIDGEBACK  IN NEDERLAND VAN 1945-1991 )

En een foto van Timbila zittend waarbij je haar leuke borstvlek kan zien.

 

Op 20-02-2021 zijn de pups van van Aziwa en Timbila geboren middels keizersnee,
Het is werkelijk een wonder dat naar ruim 35 jaar dat het sperma is ingevroren geweest hier deze 2 wondertje uit geboren zijn, Een stap terug in de tijd ruim 30 jaar Ridgeback ontwikkeling overslaan… Zo benieuwd hoe ze opgroeien.
Goed de tweeling is nog maar 1 dag oud maar nu al prachtig voor als nog geen foutjes kunnen ontdekken DS moet nog gecontroleerd worden.
Hier onder de eerste foto’s

En dan zijn ze al weer 1 week oud wat gaat dat snel vooral met groeien het zijn hele vlotte pups ze proberen al een beetje te lopen de oogjes kieren al echt turbo het teefje weegt nu 1200 gram en de reu 1130 gram. In de collage heb ik de tint sepia gekozen dat vond ik wel mooi omdat deze pups oudheid, geschiedenis vertegenwoordigen.

Hier onder de foto’s van de pups inmiddels 2 weken oud  voor de setting heb ik oude foto’s gebruik van honden uit het verleden. Inmiddels zijn de ogen en oren open. waardoor de pups natuurlijk ook zelf steeds meer geluidjes gaan maken om uit te proberen hoe iets klinkt. De geluiden klinken van hoog naar laag van gegil tot een soort van blaf erg leuk.

3 weken zijn ze nu en ik dacht we maken er iets schattigs van want wat zijn ze mooi mijn speciale tweeling.

Mtumbi en Mataki zijn alweer 4 weken dus tijd voor nieuwe foto’s de inspiratie is dit X Pasen vandaar alle vogeltjes aan de touwtjes. Ze willen wel steeds minder stil zitten.
Het enige voordeel met het maken van foto’s is dan ook dat het er maar 2 zijn.

© 2021 El-Faiyum Ridgebacks
Rhodesian Ridgeback pups