HOE HET BEGON, Tja met Clouseau, Koen Wouters hier naast op de foto met Fellow en Bandit. Deze foto is gemaakt na een concert van Clouseau in Antwerpen Wij,  ik en Debby waren erg fan en gingen vaak naar een concert en dan praat ik over zeker 25 jaar geleden. Na een concert wachten we altijd de band op om met Koen en  Kris op de foto te mogen onze honden namen we dan mee ( tijdens het concert waren zij dan in het hotel) Deze foto van Koen genomen omdat hij onze honden ff aanhaalde. Tijdens 1 van de concerten kreeg ik een foto te zien van de hond van Koen dit was een Rhodesian Ridgeback waar ik op dat moment nog nooit van gehoord had. Eenmaal verdiept in het ras, begon ik de Ridgeback steeds fantastische te vinden en wilde ik er ooit eentje hebben.

Hier naast ziet u mijn eerste lidmaatschap kaart. In het jaar 2000 besloot ik lid te worden van de Rhodesian Ridgeback club Nederland de RRCN ik had nog geen RR maar dacht misschien kan ik nu een X mee lopen met een wandeling, of naar een activiteit gaan waar veel RR zouden zijn. Zodat ik ze in levende lijve zou ontmoeten.

Als je lid bent van de RRCN ontvang je natuurlijk ook het clubblad, En daar stond de aankondiging, uitnodiging  in van het World congres wat dat jaar gehouden zou worden in Nederland georganiseerd de de RRCN 3 dagen lang veel informatie, lezingen en een clubmachts over de Ridgeback. Hoe gaaf was dat 3 dagen lang de Rhodesian Ridgeback van dichtbij mee maken.

De foto hier naast ziet u copy van het programma wat er die dag plaats vond met als afsluiter elke avond een diner. Er waren in een grote zaal grote ronden tafels neer gezet en je kon een plekje uitzoeken. de 2e avond zat ik met de Heer Mersmann aan tafel. Meneer Mersmann was mede oprichter van de RRCN in 1979. Hij vertelde mij het verhaal van zijn Ridgebacks, zijn Kennel en over AZIWA. Een verhaal wat mij altijd is bij gebleven. Het verhaal wat ook terug te lezen is in het boek de RHODESIAN RIDEGBACK IN NEDERLAND van 1945-1991.
Een verhaal wat mij altijd is bij gebleven.

Ten tijden van het Rhodesian Ridgebacks World congres, was ik dus nog niet in het bezit van een RR wel had ik destijds mijn Kruising collie’s Fellow en haar dochter Fester.
Maar in 1 van de clubbladen stond een aankondiging van een Ridgeback die herplaats moest worden. Ik heb toen contact gezocht met de huidige eigenaren. En binnen een week was het een feit ik was eigenaar van mijn eerste Ridgeback. Ik dacht ik ga kijken of het klikt tussen de dames collie en haar, dat heeft wel even geduurd voordat de dames elkaar tolereerde maar ik ik was naar 2 dagen al helemaal weg van haar, Ze heette CASSANDRA KIM ANGELIQUE VAN AEMBUREN, een hele mond vol dat wilde ik toch echt wel veranderen, aangezien mijn andere honden Fellow en Fester heette wilde ik een Afrikaanse naam vinden met een F nou die vond ik.. ze kreeg de naam EL-FAIYUM  roepnaam Faiyum. EL-FAIYUM is een plaats in Egypte en beteken  vrij grof vertaald het WATER.
Helaas kreeg Faiyum naar een paar maanden last van haar achter poot wat uiteindelijk botkanker bleek te zijn. en heb ik haar na een kleine 6 maanden moeten laten gaan.

HEEFT U VRAGEN?
Neem dan contact met ons op!

© 2024 El-Faiyum Ridgebacks
Rhodesian Ridgeback pups