Mbiri Mtumbi El-Faiyum
Geboren: 20-02-2021

MTUMBI  is een dochter van Aziwa en Timbila ze is geboren in mijn kennel  samen met haar broertje MATAKI.
Dit derde nestje van Timbila was erg speciaal voor mij iets waar ik lang naar uit heb gekeken en waar ik erg lang op moest wachten, Mtumbi haar vader is de Multi kampioen AZIWA  deze reu is geboren in 1976 en was 1 van de grondleggers van de Nederlandse Ridgeback populatie, Aziwa was van de Heer Mersmann, ik kreeg de kans om in 2007 het enige sperma ( en ik denk ook het langs en het oudste in gevroren Ridgeback sperma) over te nemen van de Heer Mersmann. Pas in 2020 was daar voor mij de gelegenheid om dit sperma te gebruiken, en daar zijn ruim 35 jaar later deze 2 pups uit geboren..
Dus MTUMBI is voor mij A ONCE IN Á LIVE TIME DOG.

Haar volledige naam MBIRI MTUMBI  wat vertaald betekend MBIRI is twee en Mtumbi betekend oud lichaam wat ik dus heel toepasselijk vond qua namen  toen  deze speciale pups  geboren zijn uit het lang ingevroren sperma van Aziwa.

MTUMBI is een heerlijke hond met en leuk karakter erg vrij en makkelijk naar mensen en andere honden, ze is uitgegroeid tot een mooie stabiele ridgeback die prachtig gebouwd is, wat ze dan ook bewijst op de hondenshows vanaf het eerste moment dat ze in de jeugdklasse de show ring betreed heeft ze tot nu toe altijd een Uitmuntend gescoord en een plaatsing bemachtigd, wat inmiddels resulteert in genoeg punten voor haar Nederlandse titel maar door haar leeftijd mag ze deze nog net niet officieel krijgen. Ik kan Mtumbi aan bijna iedereen mee geven om geshowd te worden, het maakt haar niet uit ze zet altijd haar beste pootje voor.  Voor nu ff pauze voor haar omdat ze moeder gaat worden.

Stamboom Mbiri Mtumbi El-Faiyum

© 2024 El-Faiyum Ridgebacks
Rhodesian Ridgeback pups